Bruiloft versieren met lint en ballonnen

Bruiloft versieren met lint en ballonnen

Tips voor de perfecte aankleding van jullie trouwfeest

kleurenwiel
Het kleurenwiel is een handig hulpmiddel om passende combinaties te vinden

De bruiloft versieren met lint en ballonnen kan een leuke en feestelijke sfeer creëren. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Kies een kleurenschema voor je bruiloft dat past bij je persoonlijke smaak en stijl. Selecteer vervolgens lint en ballonnen in deze kleuren om een samenhangende uitstraling te creëren.
 2. Maak een plan voor de decoratie en bedenk waar je de linten en ballonnen wilt plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld ballonnen gebruiken als tafeldecoratie en linten gebruiken om stoelen te versieren.
 3. Een backdrop van ballonnen en linten kan een mooie achtergrond vormen voor de ceremonie of foto booth. Je kunt bijvoorbeeld een boog van ballonnen maken en versieren met linten en bloemen.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen om je bruiloft prachtig te versieren met lint en ballonnen!

Tip als wedding- of event planner zakelijk lint kopen vanaf €150.= https://shop.lintengroothandel.nl

Bruiloft versieren met lint en ballonnen het kiezen van een kleurenschema

Het kiezen van een kleurenschema voor je bruiloft of evenement kan een leuke maar uitdagende taak zijn. Jullie bruiloft versieren met lint en ballonnen kan in tal van kleuren en kleurcombinaties.  Hier zijn enkele tips om je te helpen een kleurenschema te kiezen:

het strand als huwelijksthema
Strandhuwelijk als thema? Pas de kleuren hierbij aan.
 1. Bepaal je thema: Als je een thema hebt voor je bruiloft, kan dit een goede basis vormen voor je kleurenschema. Bijvoorbeeld, als je een strandthema hebt, kan blauw, zandkleurig en wit een goede combinatie zijn.
 2. Kijk naar het seizoen: Het seizoen kan een inspiratiebron zijn voor je kleurenschema. Bijvoorbeeld, pastelkleuren zoals lichtroze, lavendel en geel kunnen goed passen bij een lentebruiloft, terwijl diepere kleuren zoals bordeauxrood, mosgroen en marineblauw geschikt zijn voor een herfstbruiloft.
 3. Gebruik een kleurenwiel: Een kleurenwiel kan je helpen bij het kiezen van kleuren die goed bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld kleuren die tegenover elkaar staan op het wiel, zoals rood en groen, of kleuren die naast elkaar staan, zoals roze en paars.
 4. Gebruik kleuren uit je omgeving: Kijk naar de kleuren in je omgeving, zoals de bloemen in je tuin, de kleuren van de locatie of de kleur van de kleding van je bruidsfeest. Dit kan je inspireren bij het kiezen van een kleurenschema.
 5. Houd rekening met je persoonlijke voorkeur: Je kleurenschema moet bij je persoonlijke voorkeur passen. Kies kleuren waar je van houdt en die passen bij je stijl.
 6. Overweeg het contrast: Kies kleuren die goed contrasteren met elkaar. Bijvoorbeeld, als je een felle kleur als rood kiest, kan een lichtere kleur als wit een goed contrast vormen.
 7. Houd het simpel: Kies niet teveel kleuren voor je kleurenschema. Over het algemeen is een combinatie van twee of drie kleuren voldoende.

LINT-IDEEENDoor deze tips te volgen, kun je een kleurenschema kiezen dat past bij je persoonlijke stijl, het seizoen en het thema van je bruiloft of evenement.

 

Bruiloft versieren met lint en ballonnen hoe maak je een plan voor de decoraties?

ontwerp
Maak een ontwerp, zo krijg je inzicht in de benodigde materialen.

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een plan te maken voor de decoratie van een bruiloft met lint en ballonnen:

 1. Bepaal het kleurenschema: Kies een kleurenschema voor je bruiloft, zoals besproken in het vorige antwoord. Dit helpt je om te beslissen welke kleuren lint en ballonnen je moet gebruiken.
 2. Maak een lijst van de decoraties: Maak een lijst van alle decoraties die je nodig hebt, zoals ballonnen, linten, bloemen, kaarsen en andere decoratieve items. Houd rekening met de locatie van de bruiloft, zoals het plafond, muren, tafels en stoelen.
 3. Schets het ontwerp: Maak een schets van hoe je de decoraties wilt plaatsen. Denk na over hoe je de ballonnen en linten wilt combineren om een ​​mooie en samenhangende uitstraling te creëren. Houd rekening met de grootte van de ruimte en het aantal gasten.
 4. Maak een budget: Stel een budget op voor de decoraties. Bepaal hoeveel geld je wilt uitgeven aan ballonnen, linten en andere decoraties. Zo kun je ervoor zorgen dat je binnen je budget blijft.
 5. Kies de materialen: Kies de materialen die je wilt gebruiken voor de decoraties. Ballonnen zijn er in verschillende kleuren en maten, terwijl linten verkrijgbaar zijn in verschillende breedtes. Zorg ervoor dat je materialen kiest die passen bij het kleurenschema en de stijl van je bruiloft.
 6. Begin op tijd: Begin op tijd met de decoraties. Dit geeft je voldoende tijd om de decoraties te maken en te plaatsen voordat de bruiloft begint. Houd er rekening mee dat sommige decoraties, zoals ballonnen, slechts een beperkte tijd meegaan voordat ze leeglopen of knappen.

Door deze stappen te volgen, kun je een plan maken voor de decoratie van je bruiloft met lint en ballonnen. Het kan ook nuttig zijn om hulp te krijgen van een professionele decorateur of om inspiratie op te doen door het bekijken van foto’s van bruiloft decoraties.

Hoe maak je een backdrop met satijn lint en ballonnen?

Een backdrop voeg een opvallend detail tijdens jullie project “Bruiloft versieren met lint en ballonnen”. Het kan een prachtige en unieke toevoeging zijn aan de decoratie van een trouwfeest. Hier zijn enkele stappen om er een te maken:

 1. Kies het kleurenschema: Bepaal het kleurenschema van je bruiloft en kies ballonnen en linten in de bijpassende kleuren.
 2. Bepaal de grootte en vorm: Bepaal hoe groot en welke vorm je de backdrop wilt hebben. Je kunt een rechthoekige, ronde, hartvormige of aangepaste vorm kiezen die past bij de stijl van je bruiloft.
 3. Maak een frame: Maak een frame voor de backdrop door PVC-buizen of metalen buizen te gebruiken. Het frame moet stevig genoeg zijn om het gewicht van de ballonnen en linten te dragen.
 4. Bevestig de ballonnen: Blaas de ballonnen op en bevestig ze aan het frame met behulp van ballonlinten. Begin vanaf de bovenkant van de backdrop en werk naar beneden toe, zodat de ballonnen gelijkmatig verdeeld zijn.
 5. Voeg de linten toe: Bevestig linten aan het frame tussen de ballonnen. Knip de linten in verschillende lengtes om een gelaagd effect te creëren. Je kunt ook verschillende breedtes en materialen van linten gebruiken om textuur en dimensie aan de backdrop toe te voegen.
 6. Voeg extra decoraties toe: Voeg extra decoraties toe, zoals bloemen, groen, verlichting of andere decoratieve items om de backdrop verder aan te kleden.
 7. Plaats de backdrop: Zorg ervoor dat je de backdrop op een centrale en zichtbare plaats plaatst, zoals achter de hoofdtafel of bij de dansvloer.

Met deze stappen kun je een prachtige backdrop van ballonnen en linten maken voor je trouwfeest. Het kan handig zijn om hulp te krijgen van vrienden of familieleden om het proces te versnellen.

Hulp nodig?

Lintenkopen.nl heeft al vele bruidsparen geholpen met de voorbereiding van hun trouwfeest.  Met name met de aankleding. Deze bestaat om het betaalbaar te houden, voornamelijk uit satijn lint en ballonnen. Maar hier maak je van iedere locatie een echte feestzaal.

En werken jullie met thema-kleuren? Dan kun je deze decoraties ook toepassen bij het huis van de brud, het gemeentehuis en de plek van de huwelijksceremonie. Waarbij je decoraties die mobiel zijn, vaak op meerdere tijden van de dag kan inzetten.

Ik verwacht dat ons artikel “Bruiloft versieren met lint en ballonnen” jullie in ieder geval voldoend inspiratie heeft gegeven!

Meer inspiratie nodig?

Lees dan ons artikel lint voor de bruiloft, waar we bespreken hoe je bijvoorbeeld wedding wands kunt maken.
Een vrolijk betaalbaar detail voor jullie trouwfeest.