Band voor tassen

Band voor tassen, een gids vol informatie

Wat is tassenband?

tassenband

 

Band voor tassen is een product dat gebruikt wordt om tassen te maken, te verstevigen of als hengsel te gebruiken.
Het is een brede strook van textiel, leer of kunststof dat aan de randen van de tas wordt genaaid om de tas te versterken.
Ook kan het dienst doen als hengsel of draagriem voor een rugzak of tas.

Naast dit gebruik worden er mee gevlochten, bijvoorbeeld bij het bekleden van stoelen.

 

Band voor tassen, in all soorten

Het type band dat wordt gebruikt, kan variëren afhankelijk van het doel van de tas en het gewenste uiterlijk.
Bijvoorbeeld, voor een stevige rugzak kan er gebruik worden gemaakt van een brede, geweven polyester band.
Voor een leren handtas kan er een smaller, gedraaid leren band worden gebruikt.
Verder is er band voor tassen beschikbaar van katoen en satijn lint.

Sommige tassen kunnen meerdere banden hebben, zoals een schouderband en handvatten, om verschillende draagopties te bieden.

Vragen over tassenband? Gebruik ons contactformulier of bel met 0637474742

Welke band bij welk gebruik?

We hebben net een aantal soorten tassenband genoemd.
En al deze uitvoeringen zijn er niet voor niets.
Je zult begrijpen dat bij een zware rugzak een smal satijn lint niet erg functioneel is.
We leggen per type uit waar deze het meest geschikt voor zijn.

Band voor tas, de vereisten

Een band voor een tas moet aan een aantal eigenschappen voldoen.
We onderscheiden hier functionaliteit, comfort en uitstraling.
Om bij de eerste te beginnen, het band moet voldoen aan de eisen die de tas stelt.
Een rugzak kan zwaar beladen worden en heeft dus een band met een goede trekkracht nodig.
Ook moet tijdens het dragen van welke tas ook er geen lichamelijk ongemak ontstaan.
Een te smal hengsel aan een zware das zal gaan snijden in de huid.
Is het hengels te breed, dan zal dit het draagcomfort verminderen.
Band voor tassen moet dus zijn afgestemd op het doel van de tas.
Zo zorg je voor comfortable gebruik.
Voor de uitstraling, wat een persoonlijke keuze is, kun je kiezen uit diverse soorten materiaal.
Veel soorten zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, zodat het een geheel vormt met de rest.

Leren tassenband

Over het algemeen wordt leren tassenband vaak gebruikt voor tassen met een hoogwaardige uitstraling, zoals leren handtassen, aktetassen en reistassen.

Redenen om te kiezen voor dit materiaal zijn:

 1. Duurzaamheid: Leren tassenband is zeer sterk en duurzaam en kan lang meegaan, zelfs bij regelmatig gebruik. Het is een goede keuze voor tassen die veel moeten dragen of die vaak worden gebruikt.
 2. Luxe uitstraling: Leren tassenband heeft een luxe uitstraling en kan de algehele uitstraling van een tas verbeteren. Het kan een mooie afwerking toevoegen aan een tas, vooral als het gecombineerd wordt met andere leren details.
 3. Comfort: Leren tassenband kan comfortabel zijn om vast te houden of om over de schouder te dragen, omdat het soepeler kan zijn dan sommige andere materialen zoals nylon of polyester.
 4. Veelzijdigheid: Leren tassenband is verkrijgbaar in verschillende breedtes en kleuren, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan tassenontwerpen en -stijlen. Het kan gebruikt worden voor kleine tasjes, handtassen, schoudertassen, rugzakken en meer.
 5. Milieuvriendelijkheid: Als je waarde hecht aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, kan leren tassenband een goede keuze zijn omdat het een natuurlijk materiaal is dat minder belastend is voor het milieu dan synthetische materialen.

Naast natuurlijk leder zijn er tegenwoordig tal van banden gemaakt van kunstleer. Deze kennen vrijwel dezelfde eigenschappen zonder dierenleed.

Katoen band

katoenen tasOver het algemeen wordt katoenen tassenband vaak gebruikt voor casual tassen zoals boodschappentassen, strandtassen, en andere tassen voor dagelijks gebruik. Het is ook een populaire keuze voor ecologisch verantwoorde en milieuvriendelijke tassen.

 1. Zachtheid: Katoenen tassenband is over het algemeen zachter dan sommige andere materialen, zoals polyester of nylon. Het kan daarom comfortabeler zijn om vast te houden of over de schouder te dragen.
 2. Ademend vermogen: Katoen is een ademend materiaal, wat betekent dat het lucht kan doorlaten. Dit kan handig zijn voor tassen die in warme of vochtige omstandigheden worden gebruikt, omdat het kan helpen om zweet of vocht te absorberen en de drager koel te houden.
 3. Milieuvriendelijkheid: Katoen is een natuurlijk materiaal en kan gemakkelijker worden afgebroken dan synthetische materialen. Als je waarde hecht aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, kan katoenen tassenband een goede keuze zijn.
 4. Verschillende ontwerpen: Katoenen tassenband is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan tassenontwerpen en -stijlen. Het kan worden gebruikt voor casual tassen, boodschappentassen, strandtassen en meer.
 5. Goedkoop: Katoenen tassenband is over het algemeen goedkoper dan leren tassenband, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare oplossing voor het maken van tassen.

Polyester tassenband

Deze banden worden met name gebruikt bij hoge belastingen, zoals bijvoorbeeld rugzakken.
De voordelen die met name bij deze toepassing van belang zijn, naast de enorme treksterkt, zijn de volgende:

 1. Polyester  is naast  erg sterk ook  duurzaam, waardoor het een goede keuze is voor tassen die veel gebruikt worden of die zware spullen moeten dragen.
 2. Waterbestendigheid: Polyester is van nature waterafstotend en zal niet gemakkelijk water opnemen. Dit maakt polyester tassenband een goede keuze voor tassen die in natte omstandigheden worden gebruikt, zoals zwembad- of strandtassen.
 3. Kleurvastheid: Polyester tassenband is bestand tegen verkleuring door blootstelling aan zonlicht en andere weersomstandigheden, waardoor de kleur van de tassenband langer behouden blijft.
 4. Veelzijdigheid: Polyester is verkrijgbaar in verschillende breedtes, kleuren en patronen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan tassenontwerpen en -stijlen.
 5. Gemakkelijk te onderhouden: Polyester is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het kan eenvoudig worden afgeveegd met een vochtige doek of gewassen worden als het vuil is geworden.

Al deze voordelen maken de polyester uitvoering een populaire keuze voor tassenontwerpers en fabrikanten.

Dit band is ook populair bij vlechters van stoelzittingen en leuningen. Het welhaast onverslijtbare materiaal is hier een uitstekend materiaal voor.  Je kunt er de look van een stoel compleet mee veranderen.

Kleuren en maten polyester tassenband

Deze zijn allen te bestellen via lintenkopen.nl

 

tassen

Hoe bevestig je  tassenband?

Het bevestigen van tassenband kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het type tas en het ontwerp.
Hieronder staan enkele veelgebruikte methoden voor het bevestigen van tassenband:

 • Naaien: De meest voorkomende manier om tassenband te bevestigen is door het te naaien. Dit kan met de hand of met een naaimachine gebeuren. Het tassenband wordt aan de randen van de tas vastgenaaid, meestal met een stevige stiksteek, om de tas te versterken en om de handvatten of schouderriemen aan te bevestigen.

 

 • Gespen: Sommige tassen hebben gespen waaraan het tassenband wordt bevestigd. Dit is vaak het geval bij rugzakken en andere tassen met verstelbare schouderriemen. Het tassenband wordt door de gesp gehaald en vastgemaakt om de lengte van de schouderriemen aan te passen.

 

 • Klinknagels: Het kan ook worden bevestigd met behulp van klinknagels. Dit wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals het bevestigen van leren bandjes aan de zijkanten van een tas. De klinknagels worden door het tassenband en de tas gestoken en vervolgens vastgedrukt om het tassenband op zijn plaats te houden.

 

 • Lijmen: Voor sommige tassen, zoals kleine clutchtasjes, kan het worden gelijmd in plaats van genaaid. Dit is echter minder stevig dan naaien en kan leiden tot losse delen als de tas zwaar wordt beladen.

Het bevestigen van dit band vereist enige ervaring en vaardigheid in het werken met naald en draad, dus het kan handig zijn om een ​​professional te raadplegen als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden.

 

Tot slot waar is tassenband te koop?

tassenband kopen

 

Kleine aantallen tassenband kopen kan online bij lintenkopen.nl

 

 

lintenwinkel

Of bezoek de lintenwinkel in Amersfoort

lintengroothandel

 

Voor bedrijven leveren wij band voor tas of ander gebruik  op basis van een scherpe offerte vanuit onze groothandel. Neem hiervoor vrijblijvend contact op. Of bel met 0637474742