fournituren

Fournituren

Wat zijn fournituren?

Fournituren zijn alle kleine gereedschappen en hulpmiddelen als keperband en lint maar ook bijvoorbeeld ritssluitingen die nodig zijn bij het verstellen of maken van textiel. Niet alleen zaken die bij het verstellen van kleding nodig zijn vallen onder fournituren, ook bij het herstellen van bijvoorbeeld de bekleding van een stoel of bank spreekt men van fournituren.

Wij bieden een groot assortiment van kleuren en maten keperband aan.

Oorsprong:

Fournituur komt van de Latijnse merx en de oude Franse merz, wat koopwaar betekent.
Het verwees aanvankelijk naar zijde , linnen en fustisch textiel dat in de 12e eeuw naar Engeland werd geïmporteerd.
De term mercery strekte zich later uit tot goederen die hiervan zijn gemaakt en de verkopers van die goederen.
In de Middeleeuwen behoren mercers tot de zeven belangrijkste industrieën: ze handelen in goederen die door anderen zijn geproduceerd of geïmporteerd. Ze zeggen over hen: “Merciers, handelaren van alles, doeners van niets”.

 

Artikelen in de categorie fournituren:

  • Tassenband van kunstleer, met name gebruikt als hengsel voor tassen, hiernaast bieden wij ook polypropyleen band aan. Naast een hoge trekkracht leverbaar in diverse kleuren. Diverse breedtes op rollen van 25 meter.
  • Garen om machinaal mee te borduren, geproduceerd in Polen. Een borduurgaren van topkwaliteit. Zeer gewild bij winkels in fournituren. Het assortiment bestaat verder uit diverse garens voor verschillende industrieën.

Bent u op zoek naar andere artikelen, bijvoorbeeld biasband of katoen band?
Ons netwerk bestaat uit een groot aantal Europese producenten van deze productgroep.
Hierdoor is het aanbieden van relevante artikelen vaak mogelijk.
Neem vrijblijvend contact op.