Hoe maak je bloemen met lint?

Er zijn verschillende manieren om bloemen te maken met lint, hieronder vind je een eenvoudige methode om een bloem te maken met behulp van een lint.  Verkrijgbaar in tal van kleuren voor iedere uityvoering.

Benodigdheden:

 • Grosgrain lint in de kleur van jouw keuze
 • Een schaar
 • Naald en draad
 • Lijmpistool
 • Knop of kraal voor het midden van de bloem (optioneel)

Stappen:

 1. Knip een stuk lint af van ongeveer 30 centimeter lang. Vouw het lint in de helft, zodat het een lus vormt. Naai de uiteinden van de lus aan elkaar vast met de naald en draad.
 2. Maak nu een nieuwe lus met het lint, en naai deze vast in het midden van de eerste lus.
 3. Herhaal dit totdat je ongeveer 4 tot 5 lussen hebt gevormd, afhankelijk van de grootte van de bloem die je wilt maken.
 4. Wanneer alle lussen zijn genaaid en vastgezet, trek je de draad strak en knoop je deze vast om de bloemvorm te vormen.
 5. Gebruik het lijmpistool om een knop of kraal in het midden van de bloem te plakken. Dit zal het hart van de bloem vormen.
 6. Knip de uiteinden van de lussen van de bloem af, zodat ze allemaal dezelfde lengte hebben en een bloemvorm vormen.
 7. Om de bloem compleet te maken, gebruik je het lint om een stengel te vormen. Knip een stuk lint af en draai het in een spiraalvorm. Breng lijm aan op de onderkant van de bloem en plak de spiraalvormige stengel eraan vast.
 8. Laat de lijm drogen en jouw bloem met lint is klaar!

Je kunt ook experimenteren met verschillende lintbreedtes, kleuren en patronen om unieke bloemen te maken.

About Linten Kopen

Linten Kopen verkoopt lint, tule, organza en aanverwante producten. Ons brede assortiment bieden wij zowel particulieren als bedrijven aan. Bedrijven bezoeken onze linten groothandel voor grote hoeveelheden lint.

View all posts by Linten Kopen →